Pizza med Parma & Pinjenötter
Pizza med Parma & Pinjenötter
Jag har tidigare sagt att den godaste pizzan är den man köper på pizzerian, jag tar tillbaka det!!! Gjorde en pizza igår kväll med tortillabröd som botten, toppad med mozzarella, parmaskinka, pinjenötter och babyspenat, sååååå gott!
Gillar man tunna pizzor är det perfekt att använda sig av tortillabröd för tunnare pizza än så här kan man inte få och dessutom slipper man göra pizzadegen (kommer ju inte riktigt överrens med bröddeg som ska knådas, jäsas och ha sig).
Hade egentligen tänkt toppa pizzan med ruccola men hade inte det hemma så det fick bli babyspenat och det funkade alldeles utmärkt.
6 tortillabröd
1 burk passerade tomater
3 msk chilisås
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
2 påsar mozzarella á 125 g
200 g riven ost
12 tunna skivor parmaskinka
3 tomater eller 12 körsbärstomater
1 näve bayspenat
1 dl pinjenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda chilisås och finhackad vitlök tillsammans med passerade tomater.
Smaka av med salt och peppar.
Bre lite tomatsås på varje tortillabröd.
Skiva mozzarella i tunna skivor och fördela den jämt över pizzorna.
Strö över lite riven ost.
Ställ in pizzorna ganska högt upp i ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått fin gyllene färg.
Stek pinjenötterna på medelvärme i en torr panna så dem får lite färg.
Ta ut pizzorna och lägg på ett par skivor parmaskinka och tomater.
Toppa med babyspenat och pinjenötter.
2 kommentarer
Johanna
Kom du på det helt själv? Duktig du är! Låter supergott!
Hemma hos Andrea
Det var riktigt gott men jag kan inte ta åt mig äran för denna pizza bottnen utan jag har klippt ut det från någon tidning och haft den i min receptlåda men jag vet inte vart jag klippt ut det ifrån…