Maränger med Polkagris
Maränger med Polkagris
Marängbaket häromdagen resulterade även i dessa underbart sega maränger med polkagris, det blev så mycket godare än jag någonsin kunde tänka mig. Polkagrisar hör verkligen julen till och dessa maränger med polkagris kommer numera tillhöra en av sötsakerna på vårt gottebord till jul.
Jag har släkt i Skåne och när jag var liten bilade vi dit varje sommar och då stannade vi alltid till i Gränna och köpte polkagrisar. Fanns så många olika smaker att välja mellan och man ville ha alla, men jag gillar originalet. Och dessa sega maränger är lika goda som en polkagris köpt i Gränna, testa – ni kommer inte att ångra er…
Maränger med Polkagris 15-20 st
1,5 dl strösocker
3 äggvitor
1 dl polkagris
Några droppar röd karamellfärg
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Knäck äggen och skilj försiktigt äggvitorna från gulorna. Om det kommer minsta gnutta äggula i äggvitan går den inte att vispa till maräng. Så knäck ett ägg i taget i ett glas innan du häller ner det i bunken.
Tillsätt hälften av sockret och vispa med elvisp.
Marängsmeten ska bli så fast och tjock att man kan hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut.
Rör försiktigt ner resten av sockret med en sked.
Lägg polkagrisarna i en fryspåse och krossa dem i en mortel och rör sedan försiktigt ner i smeten.
Rör försiktigt i några droppar röd karamellfärg.
Klicka ut smeten i toppiga högar på en plåt med bakplåtspapper. Lämna lite plats mellan varje maräng för dem växer.
Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Testa om de är klara genom att skjuta in en kniv under en maräng och lyfta lite på den, när den släpper från pappret är den klar.
3 kommentarer
Anna Öberg
Dåligt recept, fick ha min i Ungern i 1 timme och 20 min
Christina
Så det är ett dåligt recept för att din ugn är slö och inte beter sig som författarens till inlägget här? Bespara gärna oss andra sådan okonstruktiv kritik!
Håkan
Har använt receptet massor med gånger. Blir superbra. Tar aldrig 45 min utan ofta 75-90 min men resultatet är alltid bra.