Pannkaka & omelett

Potatisomelett med Rökt kalkon

Potatisomelett med Rökt kalkon

Omelett är en perfekt lunchrätt, det är enkelt att tillaga och det går att variera efter vad man har hemma och är sugen på. Den här potatisomeletten äter jag ofta till lunch och den är verkligen jättegod, krispig samtidigt som den är krämig, strö över lite flingsalt och toppa med hackad rödlök och persilja, mums…

 

Potatisomelett  med rökt kalkon – 1 portion

2 potatisar

70 g rökt kalkon (jag använder påläggskalkon – Pärsons Tunna skivor)

2 salladslökar

2 ägg

1 msk vatten

salt och svartpeppar

2 tsk olja att steka i

 

Gör så här

Riv potatisen och stek i olja.

Tillsätt salladslöken när potatisen är färdigstekt.

Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål.

Strimla kalkonen och blanda alla ingredienser.

Stek på svag värme på ena sidan och vik sedan omeletten.

Toppa med klippt persilja och hackad röd lök.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.