Potatissallad med Kassler
Potatissallad med Kassler
Färskpotatis är så gott och det får mig att tänka på sommaren. Här är recept på en färskpotatissallad med senapsdressing och man kan blanda i lite vad som när man gör en potatissallad och jag hade i blandsallad, morötter, rödlök och gräslök.
Blev en riktig sommarlunch, färskpotatissallad med stekt kassler, så gott och fräscht! Skiva kasslern tunt och stek i en het stekpanna någon minut på varje sida.
Färskpotatissallad – ca 4 portioner
Senapsdressing
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
salt & svartpeppar
Gör så här
Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
Sallad
Ca 800 g färspotatis
1 påse blansallad
3 morötter
1 röd lök
Klippt gräslök
Gör så här
Koka potatisen i saltat vatten på svag värme under lock.
Skölj salladen, skiva löken och riv morötterna med en osthyvel.
Blanda ner allt i dressingen och klipp över gräslök.
Häll av vattnet från potatisen.
Dela potatisen och blanda ner i salladen.
2 kommentarer
farmor
Åh! Så sugen man blir. Nypotatis. Är de månntro från Cypern. Ska genast titta efter hos vår lokala grönsakshandlare Ali. Har läst att kalla potatiser, som värms ånyo innehåller färre snabba kolhydrater – för Erics skuld. Ska försöka svänga ihop något.
Hemma hos Andrea
Från Egypten, och visst blir man sugen och vilken skillnad det är på färskpotatis och vanlig potatis, går inte att jämföra på långa vägar.
Jaha, då kanske det kan bli någon liten färskpotatis då 😉