Potatis & rotfrukter

Ugnsrostade rödbetsspiraler

ugnsrostade rödbetsspiralerugnsrostade rödbetsspiraler

Rödbetor! Jag älskar rödbetor i alla dess former och detta är iallafall för mig ett nytt sätt att tillaga dem på. Precis som med potatisen testade jag att ugnsrosta rödbetsspiralerna, väldigt gott. Skala rödbetorna och fäst dem i spiralizern, veva och klipp av spiralerna något med en sax då spiralerna blir väldigt långa. Bre ut rödbetsspiralerna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Tillaga mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Rör om någon gång under tillagning så de inte bränns. Servera rödbetorna som tillbehör till fisk, kött eller kyckling. Rödbetorna är väldigt goda tillsammans med denna krämiga chèvrekräm.

ugnsrostade rödbetsspiralerugnsrostade rödbetsspiraler

Chèvrekräm

1 dl cremefraiche

75 g chèvre

1 liten vitlöksklyfta (kan uteslutas)

en nypa salt

 

Gör så här

Smula chèvren i en skål och blanda ihop med cremefraiche.

Pressa i vitlök och smaka av med salt.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.