Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille är en tomat och grönsaksröra som är väldigt gott till grillat, att doppa bröd i eller som fyllning i paj. En ratatouille innehåller paprika, zucchini, aubergine, lök, vitlök och krossade tomater och tillagar sig i princip själv. Man skivar grönsakerna och låter sedan röran stå och puttra i 1-2 timmar…
Ratatouille är ett väldigt nyttigt och magert tillbehör och man kan servera det antingen som huvudtillbehör eller som sås till exempelvis grillad kycklingfilé…
Ratatouille 4-6 portioner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 aubergine
1 zucchini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater á 500 g styck
1/2 tsk socker
salt & svartpeppar
Olivolja
Gör så här
Hacka vitlöken.
Tärna grönsakerna och löken.
Bryn allt i en stekpanna med olivolja så att dem blir lite mjuka.
Häll över krossade tomater och strö över strösocker.
Låt puttra i ca 1-2 timmar.
Rör om emellanåt och mosa grönsakerna lite med en slev.
Smaka av med salt och svartpeppar.