Sallad & grönsaker

Lchf – vad äter man istället för pasta, ris och potatis?

vitlöksfräst broccoli med chilimarinerad fetaostTomat och mozzarellasallad med avokadovitlök och chilifräst zucchinipasta med lax

Lchf – vad äter man istället för pasta, ris och potatis?

När man lägger om kosten och börjar med lchf kan det kännas lite knepigt till en början. Vad äter man istället för pasta, ris och potatis??!! Men vet du, det är inte speciellt svårt eller knepigt utan det finns hur mycket gott som helst att ersätta kolhydraterna med.

Zoodles är perfekt istället för pasta och går att tillaga på flera olika sätt. Du strimlar zucchini och antingen kokar du den i lättsaltat vatten eller så fräser du den i smör. Jag brukar fräsa den med chili och vitlök. Blomkål är en grönsak man kan göra massa gott med, rosta i ugnen, koka i lättsaltat vatten och istället för potatismos kan du göra blomkålsmos eller blomkålspuré, supergott till köttbullar, gräddsås och lingon. Riven blomkål är ett perfekt alternativ istället för ris. Du kokar blomkålsrivet i lättsaltat vatten i någon minut och häller sen av vattnet. Du kan också byta ut saltet mot buljong för mer smak.

Grönsaker som zucchini, lök och paprika är väldigt gott att fräsa i smör och passar till det mesta. Broccoli är gott både kokt, fräst och i mos. Jag brukar fräsa lättkokt broccoli i vitlök och chili och toppa med solroskärnor, väldigt gott och fräscht. Ljummen grönsallad med avokado, sparris, broccoli, sockerärtor och spenat är också jättegott. Sallader av olika slag passar till allt, ringla över lite olivolja och smaksätt med tex örtsalt. Blanda ner ost i salladen för extra smak och mättnad. Mozzarella, fetaost och chévre är mina ostfavoriter och finns alltid i kylen.

pannbiffar med gräddsås och ljumna grönsaker, LCHFBlomkålsris med pesto och citron, lchfljummen grönsallad med avokado, broccoli, babyspenat, broccoli, sockerärtor, sparris och citrongrönsallad med selleri och ärtskottköttbullar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.