Biscotti med Vit choklad, Tranbär & Citron
Biscotti med Vit choklad, Tranbär & Citron
Från Icas egna märke finns det en kaka med just vit choklad och tranbär som är så underbart god så jag tänkte att det måste ju även funka i en biscotti och det gjorde det! Här är ett grundrecept på söta och spröda Biscotti och man kan variera smaksättningen i det oändliga men denna gång testade jag att göra Biscottti med en kombination av vit choklad, tranbär och citron och det smakade ljuvligt, en blandning av sött, syrligt och segt…
Biscotti med vit choklad, tranbär och citron – ca 40 stora
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Smaksättning
100 g hackad vit choklad
2 dl torkade tranbär
Rivet skal från en citron samt lite citronsaft
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa socker och smör med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda alla torra ingredienser för sig innan du rör ner dem i smeten.
Rör i smaksättningen och rör om så att allt blandar sig väl.
Täck en plåt med bakplåtspapper.
Rulla ut degen till två längder och platta till dem med handflatan. (föredrar man små biscotti gör man 3 mindre längder)
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Ta ut längderna ur ugnen och sänk värmen till 120 grader.
Skiva längderna på snedden i ca 1-1,5 cm tjocka skivor.
Placera skorporna på plåten igen med snittytan uppåt.
Grädda i ugnen i ytterligare 40 minuter.