Morotsmuffins med Citron & Lime Glasyr
Morotsmuffins med Citron & Lime Glasyr
Jag minns så väl första gången jag smakade morotskaka, det var på ett studiebesök i nian. Jag var skeptisk måste jag säga, morotskaka – det låter ju lite märkligt, men ojoj så gott!!!
Nu när jag har SodaStream Natural hemma var jag var ju bara tvungen att testa om man kunde ersätta färsk citronjuice med SodaStream Lemon-Lime i glasyren, och visst kunde man det…
Morotsmuffins med Citron & Lime Glasyr – ca 16 medelstora formar
1,5 dl hackade valnötter
4 dl rivna morötter (ca 3 medelstora morötter)
3 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
2,5 dl matolja, tex rapsolja
Glasyr
50 g smör
250 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk SodaStream Natural Lemon-Lime eller saften från 1/2 citron
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka valnötterna grovt.
Skala morötterna och riv dem fint i ett rivjärn.
Ställ åt sidan.
Knäck äggen i en bunke, häll i socker och vispa pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke. Blanda ordentligt med en gaffel.
Häll nötterna, oljan och morötterna i äggsmeten och rör om.
Blanda i mjölblandningen.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
Börja med glasyren.
Smält smöret i en kastrull.
Ställ av kastrullen från värmen och låt svalna i 5-10 minuter.
Blanda florsocker och vaniljsocker med en gaffel i en skål.
Tillsätt philadelphiaost och blanda till en jämn smet.
Blanda ner smeten i kastrullen med smöret.
– Använder du färsk citron så dela citronen och pressa ut saften ur ena halvan i ett glas och häll ner citronsaften i kastrullen.
– Använder du SodaStream Lemon-Lime så häll ner det i kastrullen.
Vispa glasyren med elvisp så blir den extra pösig.
Testa att muffinsen är färdig genom att sticka i den med en provsticka. Om stickan är torr är muffinsen klar.
Ta ut muffinsen och låt dem svalna helt innan du brer på glasyren.
Toppa med rivet citronskal och valnötter.