KYCKLING

Kyckling med Soltorkade Tomater & Oliver

buffe

Kyckling med Soltorkade Tomater & Oliver

Förutom fläskfilé så hade jag även kallmarinerad kyckling med soltorkade tomater och oliver på buffén. Man förbereder kycklingen dagen innan maten ska serveras vilket underlättar väldigt mycket under själva festdagen då det är mycket annat som ska göras.

Man kryddar kycklingfiléerna med salt och svartpeppar och steker i olja, sedan låter man filéerna svalna och ställer in dem i kylen över natten. Man förbereder även marinaden och låter även den stå i kylen över natten och dra till sig. Dagen därpå skivar man kycklingen i tunna skivor och häller marinaden över kycklingen ca 3-4 timmar före servering…

Fler passande bufférätter finns här…

buffe

Kyckling med Soltorkade Tomater & Oliver – Buffé för 30 personer

3 kg kycklingfilé

salt

svartpeppar

3 askar körsbärstomater

3 dl svarta oliver

olja att steka i

 

Dressing

3 dl olivolja

6 msk balsamvinäger

3 vitlöksklyftor

3 dl soltorkade tomater

1,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Bryn filéerna i smör i en stekpanna.

Krydda med salt och svartpeppar.

Lägg över kycklingen i en långpanna.

Stek i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Låt svalna.

Täck kycklingen med plastfolie och ställ kallt över natten.

 

Börja med dressingen som även den ska stå kallt över natten.

Blanda olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och pressa i vitlök.

Blanda väl och täck med plastfolie eller sätt på ett lock och ställ kallt över natten.

 

Samma dag som buffén ska serveras (3-4 timmar innan servering) 

Skär kycklingen i tunna skivor och lägg upp på ett fat.

Dela körsbärstomaterna.

Strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner i dressingen.

Häll dressingen över kycklingen.

Toppa med körsbärstomater och oliver.

Täck med plastfolie och ställ svalt.

 

13 kommentarer

 • Petra

  Hej! Hittade hit då jag letar recept till sonens student. Din mat ser jättesmarrig ut 🙂 En liten fundering bara, du skriver att receptet är till 30 personer. Menar du då att då räknar du med att man ska göra likvärdigt ditt buffébord? Så jag tänker att det blir rätt med matmängd menar jag ? 🙂 Hoppas du förstår vad jag menar/Petra

  • Hemma hos Andrea

   Hej Petra. Vad roligt att du hittat hit och att jag kunde inspirera. Precis så menar jag, jag har beräknat hela sommarbuffén för 30 personer, så fläskfilén, kycklingen, pastan, potatissallad och tomat mozzarella salladen tillsammans är för 30 personer. Men väljer man tex ut bara vissa delar ur den buffén jag gjorde så är varje recept anpassat att räcka till ca 30 personer om man har fler rätter vill säga. Hoppas jag inte krånglade till detta svar allt för mycket 😉

   Lycka till//Andrea

 • Anna

  Hej
  Min dressing blev tjock stämmer det?? Sen smakade dressingen inte så jätte gott heller … Hoppas det smakar bra imorgon. Lite nervös för maten till festen…

  • Hemma hos Andrea

   Hej Anna.
   Du kan nog vara lugn, låt dressingen stå och dra sig över natten som det står i receptet och sen hälls den ju över kycklingen för att ge den smak men man äter ju inte endast såsen utan det är ju en marinad. Hoppas det blir bra, här var den uppskattad iallafall.

   //Andrea

 • Anna

  Tack för svar, blev lite stressad när man inte har provat receptet innan festen, typiskt mej.. 🙂 men det brukar bli bra…

  • Hemma hos Andrea

   Haha, ja den är lite vågad 😉 men jag tror du kommer tycka den är god imorgon när den är klar. Skär tunna skivor!

   Trevlig helg.

 • Sinziana

  Å, vilket underbar inlägg! Tänker på att kopiera hela din buffé meny för min dotters dop. En fråga: tror du att kycklingen kan lagas och sedan frysas för att sedan tas ut en dag innan festen och marineras? Tänker att det skulle underlätta enormt om man kunde fixa saker typ 1 vecka innan…. Har samma fråga and fläskfilén också 🙂
  Tack för alla dina tips! Du är jätteduktig!

  • Hemma hos Andrea

   Hej! Tack snälla vad glad jag blir 🙂 Åhh vad svårt, jag vågar faktiskt inte svara på det. Inför min fest så testlagade jag bland annat fläskfilén och här är receptet https://hemmahosandrea.se/2013/05/15/marinerad-kall-flaskfile/ , om jag var du skulle jag testlaga en mindre mängd och frysa in för att tina dagen efter för att se om det blir bra eller inte. Ledsen att jag inte kunde hjälpa dig men jag hoppas det blir bra och att ni får ett trevligt dop. Mvh/Andrea

 • Sinziana

  Tack för ditt svar Andrea! Precis så tänkte jag göra. Provlagar kycklingen idag och ska frysa en bit och se hur det går. Kommer nog prova det öven med fläskfilén. Wish me luck!
  Hälsningar, Sinziana

 • Sara

  Hej, tack för att du delar med av ditt recept. Jag undrar om man ska lägga in svartpeppar och salt i marinaden också? Det står nämligen inte med i ingredienserna men i beskrivningen gör det. Vill inte att det ska bli för saltigt och pepprigt 🙂 tack på förhand!

  • Hemma hos Andrea

   Hej Sara. Oj, det hade jag missat. Det ska vara salt och svartpeppar även i marinaden, jag har uppdaterat receptet, så nu stämmer det. Trevlig kväll//Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.