Julbak & julgodis

Saffransbiscotti med Mandel

Om jag skulle välja en sak att baka till Julen så skulle det vara dessa saffransbiscotti med mandel. Dem är väldigt lätta att göra, det är inte alls många moment, det går ganska snabbt och dem är gudomligt goda.

Här är en liten försmak på julen…

Saffransbiscotti med mandel – ca 50 st

100 g smör

1 gram saffran (2 pkt)

5 dl vetemjöl

1,5 dl socker

1,5 tsk bakpulver

1/2 dl sötmandel

2 ägg

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och häll sedan ner all saffran, låt det fräsa upp lite snabbt.

Häll ner smörblandningen i en stor bunke och rör ner äggen.

Blanda alla torra ingredienser, inklusive mandlarna, i en annan bunke och vänd därefter ner dem i smör och äggblandningen. Vänd ner det försiktigt med en slev, det ska inte vispas runt.

Dela upp degen i 3 delar och forma till 3 lika stora längder. Grädda dem i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader.

När längderna gräddats klart ta ut dem ur ugnen och sänk värmen till 125 grader. Skär sedan upp längderna i ca 1 cm breda skivor. Placera sedan tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Torka skorporna i ugnen i ca 15 minuter.

Ta ut och låt svalna.

 

2 Comments

  • farmor

    Dom jag fick till 1.advent försvann i ett nafs. Eric hjälpte till. Håller med. De är gudomligt goda. Undrade just hur du hade fått till dom. Nu vet jag. Happy me. Ska genast sätta igång.

    • Hemma hos Andrea

      Javisst var dem goda, roligt att ni tyckte om dem. Du måste testa biscottin med vit choklad och tranbär också – jättegoooooda 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.