Potatisomelett med Rökt kalkon
Potatisomelett med Rökt kalkon
Omelett är en perfekt lunchrätt, det är enkelt att tillaga och det går att variera efter vad man har hemma och är sugen på. Den här potatisomeletten äter jag ofta till lunch och den är verkligen jättegod, krispig samtidigt som den är krämig, strö över lite flingsalt och toppa med hackad rödlök och persilja, mums…
Potatisomelett med rökt kalkon – 1 portion
2 potatisar
70 g rökt kalkon (jag använder påläggskalkon – Pärsons Tunna skivor)
2 salladslökar
2 ägg
1 msk vatten
salt och svartpeppar
2 tsk olja att steka i
Gör så här
Riv potatisen och stek i olja.
Tillsätt salladslöken när potatisen är färdigstekt.
Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål.
Strimla kalkonen och blanda alla ingredienser.
Stek på svag värme på ena sidan och vik sedan omeletten.
Toppa med klippt persilja och hackad röd lök.