LCHF

Tre sorters Kesoplättar – Lchf

Kesoplättar med Grillad kyckling och Pestoröra

Kesoplättar är ett utmärkt alternativ till pannkaka och även bröd om man äter enligt Lchf och man kan verkligen variera tillbehören till dessa kesoplättar i det oändliga. Jag har gjort kesoplättar med några olika förslag på tillbehör som jag tänkte dela med mig av och först ut är Kesoplättar med grillad kyckling och pestoröra. Jag tillsatte lite rosmarin och flingsalt på plättarna medan de stektes sen skivade jag 1/2 grillad kyckling i lagom bitar, blandade keso med pesto och serverade med spenat och tomater. Vilken lyxlunch, verkligen jättegott. Grundreceptet på kesoplättar finns längst ner på sidan.

Kesoplättar med Ost & Skinka

Näst ut är Frukostkesoplätten med ost och skinka. Ersätter morgonfrallan och man blir mätt och står sig verkligen fram till lunch. Följ grundreceptet längst ner på sidan och servera med det frukostpålägg du tycker om.

 

Kesoplättar med Tomat Mozzarella och Basilika

Sist men inte minst Kesoplättar med Tomat, mozzarella och basilika och det är precis lika gott som det låter, ingenting kan bli fel när det innehåller mozzarella.

Kesoplättar Grundrecept – 1 portion

125 g keso

1 ägg

1 tsk fiberhusk

en nypa salt

smör att steka i

Gör så här

Mixa keso, ägg, fiberhusk och salt med en stavmixer, låt stå en stund. Stek 2-3 plättar i smör i en stekpanna på medeltemperatur i ca 4-5 minuter, vänd sedan på plättarna och stek andra sidan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.