Tre sorters Kesoplättar – Lchf
Kesoplättar med Grillad kyckling och Pestoröra
Kesoplättar är ett utmärkt alternativ till pannkaka och även bröd om man äter enligt Lchf och man kan verkligen variera tillbehören till dessa kesoplättar i det oändliga. Jag har gjort kesoplättar med några olika förslag på tillbehör som jag tänkte dela med mig av och först ut är Kesoplättar med grillad kyckling och pestoröra. Jag tillsatte lite rosmarin och flingsalt på plättarna medan de stektes sen skivade jag 1/2 grillad kyckling i lagom bitar, blandade keso med pesto och serverade med spenat och tomater. Vilken lyxlunch, verkligen jättegott. Grundreceptet på kesoplättar finns längst ner på sidan.
Kesoplättar med Ost & Skinka
Näst ut är Frukostkesoplätten med ost och skinka. Ersätter morgonfrallan och man blir mätt och står sig verkligen fram till lunch. Följ grundreceptet längst ner på sidan och servera med det frukostpålägg du tycker om.
Kesoplättar med Tomat Mozzarella och Basilika
Sist men inte minst Kesoplättar med Tomat, mozzarella och basilika och det är precis lika gott som det låter, ingenting kan bli fel när det innehåller mozzarella.
Kesoplättar Grundrecept – 1 portion
125 g keso
1 ägg
1 tsk fiberhusk
en nypa salt
smör att steka i
Gör så här
Mixa keso, ägg, fiberhusk och salt med en stavmixer, låt stå en stund. Stek 2-3 plättar i smör i en stekpanna på medeltemperatur i ca 4-5 minuter, vänd sedan på plättarna och stek andra sidan.