LCHF,  Sallad & grönsaker

Zoodles – istället för spaghetti

zoodles med chili, paprika och röd lökJag har tipsat om zucchinipasta/zoodles flera gånger tidigare men det är så gott och enkelt att göra så jag tipsar om det igen. Zoodles är alltså zucchini som man strimlar med en spiralizer och har man ingen sådan kan man hyvla zucchinin med en vanlig osthyvel och sedan skiva bitarna på längden. Resultatet blir klart bäst med en spiralizer men osthyvel funkar fint det med. Man kan tillaga zoodles på flera olika vis, koka i lättsaltat vatten, servera råa eller steka i olivolja med olika kryddor och örter. Till köttfärssåsen igår gjorde jag stekta zoodles med grönsaker, så gott och ett perfekt tillbehör istället för spaghetti.

zoodles med chili, paprika och röd lök

Jag strimlade zucchinin i min spiralizer från Lurch (bästa spiralizern, älskar den), hettade upp en skvätt olivolja i en stekpanna och slängde i lite hackad chili, röd lök och grön paprika. Lät grönsakerna mjukna och få lite färg och slängde sen i zucchinispiralerna. Stekte ytterligare några minuter och smakade av med lite flingsalt och svartpeppar. Jag hade en hel del vitlök i köttfärssåsen så jag hoppade över det i mina zoodles denna gång, annars är det väldigt gott med lite finhackad vitlök i också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.