Korv

Korvstroganoff

Korvstroganoff

Man kan göra mycket med falukorv och en favorit här hemma är korvstroganoff, barnen älskar det och det är en perfekt rätt att värma på till lunch dagen efter. Jag gör nog lite olika varje gång jag gör korvstroganoff men här är dagens recept…

Jag har faktiskt börja köpa Boil-In-Bag ris och är positivt överraskad. Jag har alltid fått stå och rengöra kastrullen som en galning efter jag kokat ris för jag alltid lyckas bränna vid det, går det att koka ris utan att det fastnar i botten? Nu gör det det iallafall, man kokar bara upp vatten med salt, slänger i påsen och låter det koka i ca 12 minuter sen låter man påsen rinna av och voilá – inget fastbränt ris i botten av kastrullen. Det är dock ganska dyrt men det är det värt…

Korvstroganoff  3-4 portioner

400 g falukorv

1 förp Matlagningsgrädde

1 gullök

2 msk tomatpuré

1-2 msk kalvfond (smaka av med fonden så det inte blir för salt)

Paprikapulver

Svartpeppar

Smör att steka i

 

Gör så här

Strimla korven och finhacka löken.

Stek korven i smör i en kastrull eller stekpanna.

Smaksätt med paprikapulver och tomatpuré.

Häll över matlagningsgrädden och tillsätt kalvfond.

Smaka av med svartpeppar.

Servera med ris eller pasta och en sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.