Falukorv med Ajvar Relish
Falukorv med Ajvar Relish
En riktig vardagsfavorit, krämig korvgryta med paprika, majs och Ajvar Relish. Jag använder mild Ajvar men föredrar man starkare mat finns det även en stark variant. Ajvar Relish är en röra huvudsakligen gjord på rostad paprika, matolja och salt men kan även innehålla aubergine, vitlök och kryddor och kombinerat med cremefraichen ger det en väldigt god smak till såsen.
Jag rekommenderar verkligen denna enkla korvrätt, den är god, det går snabbt och den är perfekt att värma på dagen efter till lunch eller frysa in portionsvis.
Falukorv med Ajvar Relish – 4 portioner
500 g falukorv
1 gul lök
2 tsk vetemjöl
1,5 dl Ajvar relish
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika
1 liten burk majs (ca 2 dl)
1 krm cayennepeppar
2 dl cremefraiche
Gör så här
Skär korven i bitar och hacka löken.
Stek korv och lök i smör i en stekpanna.
Strö över vetemjöl.
Häll i Ajvar relish, vatten och smula i buljongtärningen.
Koka i ca 2-3 minuter.
Tärna paprikan och lägg ner i grytan.
Smaka av med cayennepeppar.
Blanda i majsen.
Rör ner creme fraiche och hetta upp grytan.
Servera med kokt potatis, pasta eller ris.