Kyckling med Röd Pesto
Pesto är alltid bra att ha hemma i kylen och skillnaden på röd och grön pesto är att den röda är gjord på bla soltorkade tomater och basilika och den gröna på pinjenötter och basilika, tycker båda är väldigt goda och det är faktiskt inte speciellt svårt alls att göra egen pesto, men det får bli en annan gång…
Här är recept på en snabblagad och god kycklingrätt med röd pesto och pasta, passar både till lunch och middag och det tar inte längre tid att tillaga denna rätt än vad det tar att koka pastan. Receptet är angivet för fyra personer men dela det bara i fyra så är det precis lagom till en lunchportion…
Kyckling med Röd Pesto, Ruccola och svarta Kalamataoliver
Kyckling med Röd Pesto – 4 personer
4 kycklingfilé
4 dl matlagningsgrädde
1 hackad gul lök
1½ msk kycklingfond
ca 4 msk röd pesto
salt och peppar
Gör så här
Dela kycklingfileérna i bitar.
Bryn kycklingen ihop med hackad gul lök i olivolja i en stekpanna.
Salta och peppra.
Tillsätt matlagningsgrädde, fond och pesto.
Låt småputtra tills kycklingen är klar.
Smaka av med salt och pesto om det behövs.
Servera med pasta.
Toppa med lite extra pesto och några svarta oliver