KYCKLING

Middagsplanering

pasta med kycklinglax

Middagsplanering

Jag är väldigt dålig på att middagsplanera och jag handlar ofta massa saker som jag sedan får slänga för att det inte kom till användning och hann bli gammalt vilket känns väldigt onödig.

Jag måste bli bättre på middagsplanering under veckorna dels för att få en varierad kost och för att slippa fundera på vad vi ska äta till middag varje dag. Därför tänkte jag testa en variant dem närmsta veckorna och se om det underlättar och det är att ha bestämda basvaror på bestämda dagar. På det sättet vet man vilken grund det är som gäller för veckans alla dagar och så får man utgå efter det när man gör inköpslistan. Vi äter tex alldeles för lite fisk här hemma så nu inför jag fisk varje tisdag. Middagsplaneringen kan alltså se ut som följande…

Måndag – Köttfärs eller korv

Tisdag – Fisk

Onsdag – Kyckling

Torsdag – Soppa

Fredag – Kött

…och så rullar det på så varje vecka.

köttbullarfalukorvköttfärslimpa

fisksoppa med saffransmåplock

2 kommentarer

 • Rebecka

  Hej!

  Tycker alltid att du gör varierad mat,och som verkar supergod.
  Du verkar duktig och påhittig när det gäller mat.
  Själv är jag ingen höjdare i köket,tycker inte det är speciellt kul att laga mat i heller.
  Jag lyckas aldrig med kyckling file. Har du tips hur jag lyckas,tycker alltid den blir seg eller torr.

  Vänligen Rebecka

  • Hemma hos Andrea

   Tack vad snäll du är men jag planerar väldigt dåligt vilket resulterar i att det känns som jag handlar typ varje dag, vilket blir både dyrt, slöseri med tid och jag slänger massa mat. Jag skulle vilja ha klart på söndagen exakt vad jag ska handla och laga kommande vecka för att sen slippa fundera mer på det. Ja, värdsliga problem, haha!

   När det kommer kyckling så brukar jag krydda kycklingfilén (Green forest från Santa Maria är jättegod till kyckling) sen steker jag den i olja eller smör så att den får en fin yta sen lägger jag den i en ugnsform och tillagar i ugnen på omkring 200 grader i 15-20 minuter, då blir den mör och fin.

   Ha det gott/Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.