Havrecrunch & Glass
Havrecrunch & Glass
Förra sommaren blev vi bjudna på denna otroligt goda och enkla dessert, nämligen vaniljglass med havrecrunch. Man kan väl säga att det är själva smuldegen till en paj som man tillagar i ugnen så blir det som knapriga kaksmulor som man kan strö över glassen. Kombinationen crunch, glass och chokladsås med färska bär eller jordgubbar är så gott, hur man än väljer att äta det så är det väldigt gott och väldigt somrigt…
Havrecrunch – ca 4 – 6 portioner
1,5 dl vetemjöl
75 g smör
0,5 dl strösocker
1 dl havregryn
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla ingredienser till en deg.
Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
Smula degen över plåten och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Rör om emellanåt och var försiktig så att crunchen inte bränns vid.
Låt svalna.
Förvara i en burk med lock.