EFTERRÄTTER

Havrecrunch & Glass

havre crumble

Havrecrunch & Glass

Förra sommaren blev vi bjudna på denna otroligt goda och enkla dessert, nämligen vaniljglass med havrecrunch. Man kan väl säga att det är själva smuldegen till en paj som man tillagar i ugnen så blir det som knapriga kaksmulor som man kan strö över glassen. Kombinationen crunch, glass och chokladsås med färska bär eller jordgubbar är så gott, hur man än väljer att äta det så är det väldigt gott och väldigt somrigt…

havrecrumble

Havrecrunch – ca 4 – 6 portioner

1,5 dl vetemjöl

75 g smör

0,5 dl strösocker

1 dl havregryn

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samman alla ingredienser till en deg.

Täck en bakplåt med bakplåtspapper.

Smula degen över plåten och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Rör om emellanåt och var försiktig så att crunchen inte bränns vid.

Låt svalna.

Förvara i en burk med lock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.