KYCKLING

Kyckling med Curry & Mango Chutney

kyckling mango chutney

Kyckling med Curry & Mango Chutney

Denna kycklingrätt är riktigt god och det är första gången barnen fick smaka den och jag var lite skeptisk eftersom det är lite styrka i den, både från Mango Chutneyn och Sambal Oeleken men dem älskade det!!! Styrka och styrka, jag är ganska klen när det kommer till stark mat så jag har anpassat mängderna i receptet så att den är ganska mild och barnvänlig, men vill man ha mer hetta ökar man bara mängden chutney och sambal.

Jag tror att smaken och styrkan skiljer sig ganska mycket från olika märken när det kommer till både mango chutney och sambal oelek så det kan nog vara bra att smaka av så man inte råkar krydda maten för stark. Jag använder Ica´s egna Mango Chutney och Sambal Oelek från märket Lucullus.

Servera kycklingen med ris, pasta eller en god grönsallad.

mango chutney

Kyckling med Curry & Mango Chutney – 4 portioner

4 kycklingfiléer

5 dl grädde

1 msk Mango Chutney

1 krm Sambal Oelek

2 tsk soya

Salt & svartpeppar

Curry

 

Gör så här

Skiva kycklingen i mindre bitar.

Stek kycklingen i smör i en stekpanna.

Tillsätt lite salt, peppar, curry och stek kycklingen klar.

Häll på soya, grädde, mango chutney och sambal oelek, samt lite mer curry.

Låt puttra ett tag.

Smaka av och tillsätt mer kryddor om du vill ha en starkare rätt.

kyckling mango chutney

4 kommentarer

 • farmor

  Du är verkligen en klok mamma, som låter barnen testa allt. De matvanor som grundläggs tidigt är såååååååååååååå viktiga. Så det ser ljust ut för mina kära små ”oldebörn”. Tack vara dig.

  • Hemma hos Andrea

   Tack snälla! Ibland blir man förvånad av dem tycker om, och jag tror faktiskt att vi ofta ”bestämmer” att det här gillar dem inte så det plockar vi bort. Tex ville isabelle smaka kaviar till kokt ägg en morgon, det här gillar hon inte tänkte jag, men icke – hon älskade det! Haha..

  • Hemma hos Andrea

   Hej Sara. Jag har inget exakt mått utan jag pudrade bara över kycklingen och sen smakar jag av mot slutet och tillsätter lite mer om jag tycker det behövs. Ha en fin dag/Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.