Blomkålsrisotto
Blomkålsrisotto
Blomkålsrisotto är ett perfekt tillbehör till både fisk, kyckling och kött. Man kan blanda i lite allt möjligt gott i denna sallad men jag hade i broccoli, rödlök, salladslök, oliver och tomater. Jag älskar citron och inte minst i denna sallad, det är verkligen jättegott till blomkålen. Serverade salladen till en stekt laxfilé och fetaoströra, lyxlunch…
1 blomkålshuvud
1 broccoli bukett
1 rödlök
3 salladslökar
1 ask coctailtomater
oliver
citron
salt och svartpeppar
Gör så här
Riv blomkålshuvudet i ett rivgärn.
Koka upp vatten och salt och lägg i den rivna blomkålen.
Låt koka någon minut och häll sedan av vattnet.
Salta och peppra blomkålen och pressa över lite citronsaft.
Koka broccolin i någon minut i saltat vatten.
Dela tomaterna, skiva lök och salladslök och blanda med blomkålen.
Tillsätt broccoli och oliver.
4 kommentarer
farmor
Man blir sugen enbart av att titta på dina vackra bilder. Ska verkligen pröva din blomkålsrisotto. Kanske tillsätter jag en gnutte olivolja. Jag giller att dina recept till stor del är så hälsosamma och fräscha.
Hemma hos Andrea
Vad skoj att jag kan inspirera!! Jaa olivolja är nog gott till, har du testat olivolja med citron? Den är jättegod att ringla över sallader…
farmor
Ja! olivolja m citron, jammy. Finns i skafferiet. Hittade en annan liten pärla från ZETA. Vit Tryffel (arom) 10 cl. Pröva. Lite anorlunda och lyxig. Här accepterer jag arom eftersom tryffel inte kan lösas i olja.
Hemma hos Andrea
Finns så otroligt många olika smaksättningar på olivolja men jag har vart lite feg, men Tryffel ska jag absolut testa. Har du den till sallad eller vad passar den till?