Potatis & rotfrukter

Blomkålsrisotto

risotto

Blomkålsrisotto

Blomkålsrisotto är ett perfekt tillbehör till både fisk, kyckling och kött. Man kan blanda i lite allt möjligt gott i denna sallad men jag hade i broccoli, rödlök, salladslök, oliver och tomater. Jag älskar citron och inte minst i denna sallad, det är verkligen jättegott till blomkålen. Serverade salladen till en stekt laxfilé och fetaoströra, lyxlunch…

risottoBlomkålsrisotto – 4 portioner

1 blomkålshuvud

1 broccoli bukett

1 rödlök

3 salladslökar

1 ask coctailtomater

oliver

citron

salt och svartpeppar

 

Gör så här

Riv blomkålshuvudet i ett rivgärn.

Koka upp vatten och salt och lägg i den rivna blomkålen.

Låt koka någon minut och häll sedan av vattnet.

Salta och peppra blomkålen och pressa över lite citronsaft.

Koka broccolin i någon minut i saltat vatten.

Dela tomaterna, skiva lök och salladslök och blanda med blomkålen.

Tillsätt broccoli och oliver.

risotto

risotto

4 kommentarer

  • farmor

    Man blir sugen enbart av att titta på dina vackra bilder. Ska verkligen pröva din blomkålsrisotto. Kanske tillsätter jag en gnutte olivolja. Jag giller att dina recept till stor del är så hälsosamma och fräscha.

    • Hemma hos Andrea

      Vad skoj att jag kan inspirera!! Jaa olivolja är nog gott till, har du testat olivolja med citron? Den är jättegod att ringla över sallader…

      • farmor

        Ja! olivolja m citron, jammy. Finns i skafferiet. Hittade en annan liten pärla från ZETA. Vit Tryffel (arom) 10 cl. Pröva. Lite anorlunda och lyxig. Här accepterer jag arom eftersom tryffel inte kan lösas i olja.

        • Hemma hos Andrea

          Finns så otroligt många olika smaksättningar på olivolja men jag har vart lite feg, men Tryffel ska jag absolut testa. Har du den till sallad eller vad passar den till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.