FISK OCH SKALDJUR

Lax med Chévre & Spenat

lax chevre

Lax med Chévre & Spenat

Det gick inte att få en fin bild på denna rätt, men åhhhh sååååå gott!!! Receptet kommer ursprungligen från Katrin Zytomierskas Lchf kokbok, men jag har gjort några ändringar och det här var verkligen jättegott.

Jag vet och jag har sagt det själv att man inte ska anta att barnen inte gillar en viss mat, men jag tror inte dem skulle uppskatta denna rätt, men jag kan ha fel. Nu delade jag iallafall receptet i fyra och gjorde endast en portion till mig men jag kommer garanterat göra denna superenkla och goda lax igen och nästa gång till hela familjen…

lax chevre

Lax med Chévre & Spenat – 4 personer

4 laxfilé (jag använde frysta laxfiléer som jag tinat)

1 broccoli i buketter

2 dl cremefraiche 34%

100 g färsk spenat

150 g riven ost

150 g chévreost

salt & svartpeppar

smör att steka i

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Salta och peppra laxen.

Stek laxen i smör i stekpanna ca 3 minuter per sida så att den får fin färg.

Snabbkoka broccolin. (koka upp vatten med salt och låt broccolin koka i ca 1 minut)

Lägg broccolin i en ugnsform.

Klicka på cremefraiche och lägg sedan på laxfiléerna.

Täck med spenat och toppa med riven ost och skivad chévre.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

2 kommentarer

    • Hemma hos Andrea

      Visst var det gott!! Jag har totalt förälskat mig i chèvre!!! Kul att du hittade ngt som inspirerade och kul att du lämnade en kommentar, blir så glad 😉 kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.