Lax med Chévre & Spenat
Lax med Chévre & Spenat
Det gick inte att få en fin bild på denna rätt, men åhhhh sååååå gott!!! Receptet kommer ursprungligen från Katrin Zytomierskas Lchf kokbok, men jag har gjort några ändringar och det här var verkligen jättegott.
Jag vet och jag har sagt det själv att man inte ska anta att barnen inte gillar en viss mat, men jag tror inte dem skulle uppskatta denna rätt, men jag kan ha fel. Nu delade jag iallafall receptet i fyra och gjorde endast en portion till mig men jag kommer garanterat göra denna superenkla och goda lax igen och nästa gång till hela familjen…
Lax med Chévre & Spenat – 4 personer
4 laxfilé (jag använde frysta laxfiléer som jag tinat)
1 broccoli i buketter
2 dl cremefraiche 34%
100 g färsk spenat
150 g riven ost
150 g chévreost
salt & svartpeppar
smör att steka i
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra laxen.
Stek laxen i smör i stekpanna ca 3 minuter per sida så att den får fin färg.
Snabbkoka broccolin. (koka upp vatten med salt och låt broccolin koka i ca 1 minut)
Lägg broccolin i en ugnsform.
Klicka på cremefraiche och lägg sedan på laxfiléerna.
Täck med spenat och toppa med riven ost och skivad chévre.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
2 kommentarer
Therese
Denna smarriga rätt till middag i Helsingborg igår, så gott! Tack för tipset 🙂
Hemma hos Andrea
Visst var det gott!! Jag har totalt förälskat mig i chèvre!!! Kul att du hittade ngt som inspirerade och kul att du lämnade en kommentar, blir så glad 😉 kram på dig