Fisksoppa med smak av Saffran
Fisksoppa med smak av Saffran
Det här är en riktigt god och krämig fisksoppa med smak av saffran som innehåller både lax, torsk och räkor. Man kan tro att det tar lång tid att göra en sådan här lyxig fisksoppa men icke, det går både snabbt och det är enkelt. Jag använde mig av fryst lax och fryst torsk men färska räkor och det är faktiskt värt att lägga några extra kronor på just räkorna för det är sådan skillnad.
Finns många olika varianter på fisksoppa men denna är nog favoriten av dem recept jag hittills testat och detta recept har jag lånat från Åse på 56kilo.se.
56kilo.se är en jättetrevlig och inspirerande matblogg som riktar in sig på Lchf kost så är ni intresserade av Lchf tycker jag ni ska kika in hos henne, hon bjuder på goda recept, vackra bilder och tips. Ni hittar Åse här…
Fisksoppa med smak av Saffran – 4 portioner
400 g torskfilé
400 g laxfilé
250 g skalade räkor
1 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl cremefraiche
2 fiskbuljongtärningar
1 pkt saffran
1 tsk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
färsk timjan
Gör så här
Srtimla purjolöken och finhacka löken.
Fräs i smör så det blir mjukt.
Riv ner vitlök.
Blanda i de torkade kryddorna, salt och tomatpuré. Fräs en liten stund.
Blanda ner vin och buljontärningarna och låt koka en liten stund.
Blanda sedan ner saffran, vatten, grädde och cremefraiche.
Sjud i 15 minuter.
Skär under tiden fisken i kuber.
Låt sjuda i 7 minuter.
Häll upp soppan i skålar och toppa med färska räkor.