KYCKLING

Quinoasallad med Kyckling Kronärtskocka & Fetaost

quinoa

Quinosallad med Kyckling Kronärtskocka & Fetaost

Det här är nog bland det godaste jag ätit i salladsväg!!! En härlig blandning av quinoa, kyckling, knaperstekt bacon, soltorkade tomater, kronärtskocka, fetaost och pinjenötter. Det tar en stund att tillaga eftersom det är en del olika moment med stekning av både kyckling och bacon, rostning av pinjenötter och skära grönsaker men åhh så gott! Ja, det tog ingen evighet men det är ingen rätt man slänger ihop lite snabbt när man kommer hem från dagis med hungriga barn.

Receptet hittade jag på Fontanas hemsida och det finns hur mycket spännande recept som helst, här kommer ni till Fontana …

fontanarosepeppar

Quinosallad med Kyckling Kronärtskocka & Fetaost

2 kycklingfiléer

4 portioner quinoa

1 pkt bacon

4 msk pinjenötter

0,5 burk marinerade kronärtskocka från Fontana (väldigt god marinad)

6 soltorkade tomater

4 salladslökar

1 påse blandad sallad

8 körsbärstomater

100 g fetaost

 

Dressing

2 msk olivolja

Hackade färska örter (jag använde timjan och basilika)

0,5 msk mortlad rosépeppar

1 tsk flingsalt

 

Gör så här

Dela kycklingen på tvären.

Salta och peppra och stek i smör.

Koka quinoan enligt förpackningen.

Skär baconet i små bitar och stek.

Rosta pinjenötterna i olivolja i en stekpanna.

Häll quinoan i en skål.

Skiva kronärtskockan i mindre bitar, strimla soltorkade tomater och salladslök.

Häll över och blanda med quinoan.

Blanda ner salladmixern.

Halvera körsbärstomaterna och blanda i dem också.

Skiva kycklingen i mindre bitar och blanda ner den i salladen.

Smula över fetaost, bacon och pinjenötter.

Blanda ihop olivolja, rosepeppar och örter.

Ringla över salladen och toppa med basilikablad och flingsalt.

quinoa

2 kommentarer

    • Hemma hos Andrea

      Ja det tycker jag, den var otroligt god. Och Fontanas inlagda kronärtskocka är riktigt god. Spännande och höra ditt betyg på quinoa 😉 Kram och trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.