Potatissallad
Potatissallad
Finns många olika varianter på potatissallad och här är en av mina favoriter, den är fräsch, krämig och somrig. Den är väldigt enkel att göra och innehåller få ingredienser, färskpotatis, cremefraiche, gräslök, röd lök, salt och svartpeppar. Supergod till rostbiff, kyckling, lax eller grillat och gör sig perfekt till sommarbuffén.
Oftast brukar jag äta första färskpotatisen omkring midsommar, men i år har jag fuskat och köpt utländsk potatis, går inte att jämföras på långa vägar med den svenska färskpotatisen men ändå väldigt gott. Ser fram emot sill lunchen på midsommar, färskpotatis, ägghalvor, köttbullar, jordgubbar och massa annat gott, skratt, sång och lek och en hel sommar framför oss.
Tänk vad en liten potatis kan få sommarkänslorna att spira.
Potatissallad – ca 6 portioner
800 g färskpotatis
2 burkar cremefraiche (4 dl)
2 dl klippt gräslök (ca 1 kruka)
1 röd lök, finhackad
salt & svartpeppar
Gör så här
Koka potatisen med skal i saltat vatten.
Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
Finhacka löken och klipp gräslöken och blanda sedan med cremefraichen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Dela potatisen i bitar och blanda ner i cremefraicheröran.