Potatis & rotfrukter

Kraschad potatis i ugn

kraschad potatis i ugn

Kraschad potatis i ugn

Är det något jag verkligen är usel på så är det att koka potatis, jag kan inte! Antingen kokar jag den för mjuk eller så tar jag av den för tidigt. Men det gör absolut ingenting för vet du vad man kan göra med den överskokta potatisen? Jo, kraschad potatis i ugn! Utan att överdriva så är detta nog bland det godaste man kan göra med potatis, skalet blir lite krispigt och själva potatisen mjuk med smak av vitlök och salt.

Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen med skal (jag använde potatissorten Amandine) i lättsaltat vatten tills den blir mjuk. Lägg bakplåtspapper på en plåt och fördela ut den kokta potatisen. Tryck sedan på potatisarna med en stekspade eller liknande så att dem mosas något. Blanda bregott med pressad vitlök och flingsalt och bre på potatisarna. Skicka in i ugnen i ca 20 minuter och du har kraschad potatis, så otroligt gott!

kraschad potatis i ugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.