Sallad & grönsaker

Blomkålsris

blomkålsris

Blomkålsris

Undviker man kolhydrater eller vill man bara variera kosten lite kan jag varmt rekommendera blomkålsris, det är så gott!  Man river bara blomkålet i ett rivgärn, kokar upp saltat vatten och slänger i blomkålsriset i någon minut och sen är det klart. Det påminner om vanligt ris både i utseende och smak tycker jag och det är uppskattat av hela familjen. Testa!

 

Blomkålsris – 4 portioner

1 blomkålshuvud

vatten

salt

 

Gör så här

Koka upp saltat vatten.

Riv blomkålshuvudet grovt i ett rivgärn.

Lägg ner blomkålsriset i det kokande vattnet och låt koka snabbt, någon minut räcker.

Häll av vattnet och servera.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.