KYCKLING

Kyckling i Tortillabröd

kyckling

Kyckling i Tortillabröd

Detta är en perfekt rätt att göra mycket av och äta till lunch dagen efter, varm som kall! Man steker kyckling, purjolök och paprika, tillsätter cremefraiche med smak av paprika och chili samt vanlig cremefraiche, fyller sedan tortillabröd med röran, strör över lite riven ost och in i ugnen, mums…

Vill man inte ha så starkt så kan man ta lite mindre av chili/paprika cremefraichen och mer naturell istället. Jag tog nu hälften/hälften och det var en aning starkt för min smak, så nästa gång blir det en lite mildare röra…

kyckling

Kyckling i Tortillabröd – 8 portioner

8 tortillabröd ( storlek M eller L )

4 kycklingfiléer

1 purjolök

1 gul paprika

1 röd paprika

1 burk cremefraiche naturell

1 burk cremefraiche chili/paprika

Riven ost

 

Gör så här

Skiva kycklingen i små bitar och stek i en stekpanna.

Lägg kycklingen åt sidan.

Skiva paprika och purjolök tunt och stek även den tills det blir mjukt.

Häll tillbaka kycklingen i pannan med grönsakerna och tillsätt cremefraice.

Låt puttra upp.

Lägg lite röra på tortillabröden och vik ihop brödet som ett kuvert.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Strö över riven ost.

Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten smält.

Servera med en grönsallad.

cremefraichekycklingkyckling

 

4 kommentarer

  • Karro

    Åhhh super gott! Det där ska jag göra hemma. Jag älskar creme fraichen med chili/paprika och använder den till både min köttfärsås och till tacopajen 🙂

    Hur var konserten? Såg nu att det var många som var irriterade på att taket var stängt..var det nått du störde dig på oxå?

    • Hemma hos Andrea

      Visst är det gott, alla smaksatta cremefraiche är toppen tycker jag!

      Konserten var kanon, men det var väldigt tåkigt att taket var stängt. Var på en Gyllene Tider konsert för många år sedan på Stadion och det var mycket härligare känsla när det var utomhus. Gyllene Tider är ju sommar….

  • Camilla Ekheim

    Hej!
    Gjorde denna igår, supergott tyckte alla! Har inte provat den crème fraîchen innan, kanon!
    Tack för inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.