Falukorv Provencale
Falukorv Provencale
Det går att variera vardagsfalukorven med olika kryddor och tillbehör och här är en enkel korvrätt med smak av vitlök och örter, zucchini, aubergine och tomat. Servera falukorven med potatismos, broccoli och oliver…
Falukorv Provencale – 4 portioner
800 g falukorv
ca 2 msk senap
1/2 aubergine, skalad och tunt skivad
1/2 zucchini, tunt skivad
1-2 tomater, tunt skivade
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk Örter Provencale
2 dl riven mozzarella
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva falukorven nästan hela vägen ner.
Bred senap på korven.
Skiva grönsakerna tunt och lägg mellan korvskivorna.
Blanda pressad vitlök och olivolja i en skål.
Häll blandningen över korven.
Krydda korven med den Provensalska kryddblandningen.
Tillaga korven i ugnen i ca 20 minuter.
Fördela osten över korven efter halva tiden.