Kyckling med Balsamicosås
Kyckling med Balsamicosås
Det är så härligt med helg, ingen stress, mysa med familjen och laga god mat. Även fast man har mer tid på helgen än under veckorna så är det väldigt skönt med snabblagad mat och denna enkla kycklingrätt är så otroligt god och kräver väldigt lite, ni bara måste testa! Såsen består av grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök, thats it! Tar inte mer än 20 minuter att tillaga…
Perfekt rätt att bjuda på om man ska ha middagsgäster då den tillagar sig själv i ugnen…
Kyckling med Balsamicosås – 4 portioner
4 kycklingfilé
salt
svartpeppar
oregano
5 dl matlagningsgrädde (jag använde 26%)
4 msk balsamvinäger
2 msk koncentrerad kycklingfond
4 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och oregano.
Bryn kycklingen i en stekpanna med smör så att den får en fin yta.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Blanda grädde, balsamvinäger, fond och pressad vitlök i stekpannan.
Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Servera till pasta.
4 kommentarer
✫ Fru Eriksson
Så gott det ser ut – Tack för receptet!
Hemma hos Andrea
Det är jättegott 🙂 Alltid gott med sås…
farmor
Happy me!! Precis ett sådant recept jag behövde. Ska ingå i ett tantmatlag, där vi ska turas om att bjuda varann på middag antingen fredag eller lördag. Jag försöker numera alltid använda lårfilé, tycker dom är saftigare. Denna rätten låter riktig smarrig och framför allt lite ”Quick-fix”. Toppen.
Hemma hos Andrea
Vad trevligt med tantmiddag, då får man verkligen smaka olika typer av mat, spännande. Denna enkla kycklingrätt kan du absolut bjuda på, det är verkligen jättegott, barnen uppskattade det också, vilket är bra betyg 😉