Kyckling med Provencalska Örter
Kyckling med Provencalska Örter
Jag tipsade om frysta örter här om dagen och denna kycklingrätt har jag smaksatt med frysta Provencalska örter, vitlök, citronskal och soltorkade tomater. Serverade klyftpotatis till kycklingen och jag brukar alltid använda fast potatis men idag hade jag mjölig potatis och förkokade klyftorna i ca 10 minuter innan jag penslade dem med smör och skjutsade in dem i ugnen och dem blev perfekta.
Kyckling med Provencalska Örter – 4 portioner (38 pp)
4 kycklingfiléer
1/2 förpackning provensalska örter, frysta
5 soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
1 burk cremefraiche 2 dl (15%)
1 förpackning matlagningsgrädde 2,5 dl (15%)
rivet skal av en citron
salt & svartpeppar
Gör så här
Dela kycklingfiléerna i tre bitar och stek dem så dem får lite färg.
Salta och peppra.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Blanda cremefraiche, matlagningsgrädde, pressad vitlök, örter, strimlade soltorkade tomater och rivet citronskal i en bunke.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll röran över kycklingen och gratinera i 250 grader i ca 20 minuter.
Rör om emellanåt.
Sätt in potatisen samtidigt som kycklingen.
Klyftpotatis – 4 portioner
ca 10 potatisar, mjölig sort
flytande smör på flaska
flingsalt
Gör så här
Skölj potatisen. Skala potatisen eller behåll skalet på.
Skiva potatisen i klyftor.
Koka upp vatten och låt klyftorna koka på medelvärme i ca 10 minuter.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Placera ut klyftorna och pensla dem med smör.
Strö över flingsalt.
Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om emellanåt.