Köttfärs

Moussaka med Potatis

moussaka

Moussaka med Potatis

Min första lägenhet var en etta på 27,5 kvadrat med en liiiiten kökshörna, ett litet badrum och en sovalkov. Jag älskade den! Jag mins så väl min första middagsbjudning i min lilla lägenhet, mamma och min lillasyster kom förbi, vi åt middag runt soffbordet och jag bjöd på Moussaka, grönsallad och tzatziki. Egentligen innehåller moussaka aubergine men aubergine är inte en favorit så jag ersätter den med potatis, men det är en smaksak…

Denna rätt tillagar sig i princip själv och är väldigt uppskattad av dem mindre familjemedlemmarna och den är även god att värma på dagen efter till lunch…

Här är recept på min moussaka med potatis…

moussaka

Moussaka

500 g köttfärs

600 g potatis

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 köttbuljongtärning

salt

svartpeppar

1 tsk timjan

400 g passerade tomater

1 förpackning Bechamelsås från Knorr

ca 2 dl riven mozzarella

 

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna.

Tillsätt hackad lök och pressad vitlök.

Rör ner en buljongtärning.

Tillsätt timjan, salt och svartpeppar.

Blanda ner passerade tomater och låt puttra.

Skala och skiva potatisen tunt.

Häll bechamelsåsen i en kastrull och låt koka upp.

Smörja en ugnsform.

Varva köttfärsås, potatis och bechamelsås.

Avsluta med bechamel och strö över riven ost.

Täck formen med ugnsfolie och tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme.

När det återstår 15 minuter ta bort ugnsfolien så att moussakan får en fin yta.

Servera med en god sallad och ev tzatziki.

 

5 kommentarer

 • Malin

  Åh moussaka var jättelängesen jag åt, hade helt glömt bort den maträtten!Tack för tipset;) Får bli till middag snart. Har sett lite olika färsrätter där man använder mozzarella i som typ lasagne, men aldrig provat. Blir väl krämigt kan jag tro.
  Kram

  • Hemma hos Andrea

   Visst är det gott, finns så många rätter man glömt bort! Mozzarella är gott till allt, älskar mozzarella i alla dess former – mini, buffel och riven…

   Kram till dig och trevlig kväll
   //Andrea

 • farmor

  Alltid lär man sig något på denna bloggen. Jag hade ingen aning om, att det fanns béchamelsås på pulver. Själv är jag en stor fan av aubergine och det kommer verkligen att underlätta med Knorrs pulver nästa gången jag ger mig på moussakan. Tack för alla bra tips. Kram från din farmor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.