Köttfärs

Rosmarin & Fetaostbiffar

biff

Rosmarin & Fetaostbiffar

Köttfärsbiffar kan man variera och smaksätta med allt möjligt gott och idag blev det rosmarin & fetaostbiffar med blomkålsris och gräddsås. Man behöver faktiskt inte så många ingredienser för att få till goda biffar och jag tycker att oxfond, salt och svartpeppar ger en väldigt god smak. Fond är för övrigt toppen att alltid ha hemma i kylen…

Av stekskyn kan man enkelt göra en god sås av endast grädde, cremefraiche, oxfond och lite kryddor, superenkelt! Nästa gång ska jag nog skiva ner lite oliver i såsen också för det gjorde sig väldigt bra till denna rätt…

Blomkålsris hittar ni här…

biff

Rosmarin & Fetaostbiffar 3-4 portioner

400 g köttfärs

1 msk oxfond

50 g fetaost

1 tsk torkad rosmarin

salt & svartpeppar

 

Skysås

2 dl grädde

2 dl cremefraiche ( jag använde 34%)

2 tsk oxfond

svartpeppar

Lite Kött & Grill krydda

 

Gör så här

Blanda köttfärs, fond, rosmarin, salt & svartpeppar i en bunke.

Smula ner fetaosten.

Blanda ordentligt och forma fyra biffar.

Stek biffarna i smör i en stekpanna.

Ta bort biffarna från stekpannan när dem är genomstekta och börja med såsen.

Häll ner grädde i stekpannan du stekte biffarna i, rör om ordentligt.

Häll i oxfond och tillsätt cremefraiche.

Smaka av med svartpeppar och Kött & Grillkrydda.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.