Rosmarin & Fetaostbiffar
Rosmarin & Fetaostbiffar
Köttfärsbiffar kan man variera och smaksätta med allt möjligt gott och idag blev det rosmarin & fetaostbiffar med blomkålsris och gräddsås. Man behöver faktiskt inte så många ingredienser för att få till goda biffar och jag tycker att oxfond, salt och svartpeppar ger en väldigt god smak. Fond är för övrigt toppen att alltid ha hemma i kylen…
Av stekskyn kan man enkelt göra en god sås av endast grädde, cremefraiche, oxfond och lite kryddor, superenkelt! Nästa gång ska jag nog skiva ner lite oliver i såsen också för det gjorde sig väldigt bra till denna rätt…
Rosmarin & Fetaostbiffar 3-4 portioner
400 g köttfärs
1 msk oxfond
50 g fetaost
1 tsk torkad rosmarin
salt & svartpeppar
Skysås
2 dl grädde
2 dl cremefraiche ( jag använde 34%)
2 tsk oxfond
svartpeppar
Lite Kött & Grill krydda
Gör så här
Blanda köttfärs, fond, rosmarin, salt & svartpeppar i en bunke.
Smula ner fetaosten.
Blanda ordentligt och forma fyra biffar.
Stek biffarna i smör i en stekpanna.
Ta bort biffarna från stekpannan när dem är genomstekta och börja med såsen.
Häll ner grädde i stekpannan du stekte biffarna i, rör om ordentligt.
Häll i oxfond och tillsätt cremefraiche.
Smaka av med svartpeppar och Kött & Grillkrydda.