Lax med Spenat & Smaksatt Cremefraiche
Lax med Spenat & Smaksatt Cremefraiche
När man ska göra mat till endast sig själv så kan det bli ganska enformigt men det går att variera maten med få ingredienser och något som alltid är bra att ha hemma är fryst lax i portionsbitar och frysta kycklingfileér. Smaksatt cremefraiche är också bra att ha hemma och det finns så många olika smaker och sist jag var och handlade hittade jag en smakkombination som jag inte testat, chili & ingefära…
Till denna enkla och snabblagade rätt har jag endast 6 ingredienser, 1 laxfilé, cremefraiche, färsk spenat, spetspaprika, salt och peppar. Och så tillbehör då. Dubbla receptet så har du en matlåda till nästkommande dag! Spetspaprika är en ny favorit, smakar mer och man får små fina ringar när man skär den, supergod…
Lax med Spenat & Smaksatt Cremefraiche – 1 portion
1 laxfilé
1/2 burk smaksatt cremefraiche chili & ingefära (eller annan smak)
2 nävar babyspenat
1/2 spetspaprika
salt och svartpeppar
Gör så här
Skiva laxen i tärningar.
Värm olivolja i en stekpanna och lägg i laxen.
Salta och peppra.
När laxen är genomstekt (tar bara några minuter) lägg ner spenaten i stekpannan.
Rör om och tillsätt paprikan och cremefraiche.
Låt värma upp och servera med pasta, quinoa eller bulgur.
2 kommentarer
farmor
Jag har också fastnad för den knallröda, söta paprikan. Tunna små ringar ovanpå en smakrik ostmacka. Nyttigt, fräscht och mumsigt.
Hemma hos Andrea
Visst är den god 🙂