FISK OCH SKALDJUR

Lax med Spenat & Smaksatt Cremefraiche

lax

Lax med Spenat & Smaksatt Cremefraiche

När man ska göra mat till endast sig själv så kan det bli ganska enformigt men det går att variera maten med få ingredienser och något som alltid är bra att ha hemma är fryst lax i portionsbitar och frysta kycklingfileér. Smaksatt cremefraiche är också bra att ha hemma och det finns så många olika smaker och sist jag var och handlade hittade jag en smakkombination som jag inte testat, chili & ingefära…

Till denna enkla och snabblagade rätt har jag endast 6 ingredienser, 1 laxfilé, cremefraiche, färsk spenat, spetspaprika, salt och peppar. Och så tillbehör då. Dubbla receptet så har du en matlåda till nästkommande dag! Spetspaprika är en ny favorit, smakar mer och man får små fina ringar när man skär den, supergod…

lax

Lax med Spenat & Smaksatt Cremefraiche – 1 portion

1 laxfilé

1/2 burk smaksatt cremefraiche chili & ingefära (eller annan smak)

2 nävar babyspenat

1/2 spetspaprika

salt och svartpeppar

 

Gör så här

Skiva laxen i tärningar.

Värm olivolja i en stekpanna och lägg i laxen.

Salta och peppra.

När laxen är genomstekt (tar bara några minuter) lägg ner spenaten i stekpannan.

Rör om och tillsätt paprikan och cremefraiche.

Låt värma upp och servera med pasta, quinoa eller bulgur.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.