FISK OCH SKALDJUR

Lax i ugn med potatismos

Lax i ugn med citron och dill

Så enkelt och så gott, lax i ugn med citron och dill, potatismos, ärtor och kokta morötter. Lägg laxen i en ugnsform med ugnsfolie, salta och peppra, toppa med en skiva smör, en citronskiva och färsk dill. Skjutsa in formen i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. Potatismos blir bäst av mjölig potatis och jag brukar skiva potatisen i mindre bitar för att dra ner på koktiden. Koka potatisen i lättsaltat vatten, när potatisen är mjuk häller du av vattnet och pressar potatisen med en potatispress. Lägg i en klick smör, häll på lite mjölk, salta efter smak och vispa den pressade potatisen med elvisp till ett fluffigt mos. Jag tycker inte man behöver någon sås till denna maträtt men önskar man sås kanske denna cremefraichesås med röd lök och gräslök kan passa.
Lax i ugn med citron och dill och potatismosPotatismos

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.