FISK OCH SKALDJUR

Fisksoppa med vitt Vin & Saffran

soppa

Fisksoppa med vitt Vin & Saffran

Egentligen var denna smakrika fisksoppa med vitt vin och saffran tänkt till Alla Hjärtans Dag men det blev ändrade planer och vi fick avnjuta den idag istället. I soppan är det både lax, torsk och räkor och den är riktigt krämig och god. Till soppan gjorde jag knapriga vitlöksbröd och du blandar då bara smör, pressad vitlök och lite salt i en skål och brer vitlökssmöret på skivad baguette och gräddar i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter tills brödet fått fin färg.

 

Fisksoppa med smak av Saffran – 4 portioner

400 g torskfilé

400 g laxfilé

250 g skalade räkor

1 purjolök

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2,5 dl torrt vitt vin

2 dl vatten

3 dl grädde

1 dl cremefraiche

2 fiskbuljongtärningar

1 pkt saffran

1 tsk tomatpuré

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad basilika

1 tsk salt

färsk timjan

 

Gör så här

Srtimla purjolöken och finhacka löken.

Fräs i smör så det blir mjukt.

Riv ner vitlök.

Blanda i de torkade kryddorna, salt och tomatpuré. Fräs en liten stund.

Blanda ner vin och buljontärningarna och låt koka en liten stund.

Blanda sedan ner saffran, vatten, grädde och cremefraiche.

Sjud i 15 minuter.

Skär under tiden fisken i kuber.

Låt sjuda i 7 minuter.

Häll upp soppan i skålar och toppa med färska räkor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.