Fisksoppa med Aioli
Fisksoppa med Aioli
Den här goda fisksoppan gjorde jag för ett tag sen och den är väldigt enkel att tillaga. Man kan blanda olika sorters fisk som tex lax, torsk eller annan vit fisk men jag blev för snål sist då det var så dyrt kilopris på torsk så jag nöjde mig med lax. Aioli är något som gör sig otroligt gott till fisksoppa och jag köpte färdig aioli i delikatessen på Ica.
Nu när vintern kommit och det är alldeles vitt ute blir man sugen på varma soppor tycker jag och denna vecka är det billigt med frysta laxfiléer på Ica Kvantum så passa på att testa denna soppa med smak av saffran och tomat.
Fisksoppa – 4 portioner
600 g fisk i bitar (lax, torsk eller annan vit fisk)
ca 200 g räkor
smör att steka i
1 gul lök, hackad
1 gul paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
1-2 pkt krossade tomater
1 tsk hackad chili
2 dl cremefraiche 34%
1 dl grädde
1 pkt saffran (0,5 g)
salt & svartpeppar
Klippt persilja
Aioli
Gör så här
Stek lök, vitlök och paprika i en stor klick smör.
Häll på krossade tomater och låt koka upp.
Tillsätt cremefraiche och grädde.
Låt puttra några minuter.
Tillsätt chili, salt, peppar och saffran.
Lägg försiktigt i fisken och låt puttra ca 10 minuter till fisken är klar.
Toppa med räkor och klippt persilja.
Servera med aioli.