Bröd & Matiga Mackor,  Förrätter & småplock

Grissini

grosinigrosini

Grissini

Jag har tidigare tipsat om kokboken Systrarna Eisenmans Mingelmat och jag gör det igen! Den innehåller så otroligt många spännande recept på småplock och mingelmat så som minipajer, sallader, olika spett, dippsåser, drinkar och massa annat gott. Det är även väldigt vackra och inspirerande bilder i boken.

I fredags bakade jag systrarna Eisenmans grissini med havssalt, rosmarin och vallmofrön, så gott till småplocket eller buffén. HÄR kan du beställa denna fantastiska kokbok och jag rekommenderar den verkligen, fin att ge bort i present eller till dig själv och alla kan hitta något som lockar i denna bok.

grosini

Grissini – ca 30 st

25 g jäst

2 dl vatten

1 tsk salt

1 msk rapsolja

1 tsk strösocker

1 ägg, vispat

5-6 dl vetemjöl

+ 1 ägg lätt vispat till pensling, flingsalt, vallmofrön, rosmarin eller andra torkade örter

 

Gör så här

Smula jästen i en bunke.

Värm vattnet fingervarmt, 37 grader.

Häll lite av vattnet i bunken och rör tills jästen löst sig.

Rör ner resten av vattnet samt olja, salt, socker och ägg.

Blanda ner det mesta av mjölet och arbeta degen smidig i maskin eller för hand.

Tillsätt ev mer mjöl.

Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord och knåda den smidig.

Dela degen i 30 bitar och rulla smala längder.

Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa utan bakduk i ca 20 minuter.

Värm ugnen till 200 grader.

Pensla försiktigt längderna med uppvispat ägg.

Strö över flingsalt, vallmofrön, rosmarin eller andra torkade örter.

Grädda ca 15 minuter.

Låt svalna på galler.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.