BULLAR OCH ANNAT VETEBRÖD

Kladdkakemuffins med CookieCrunch

kladdkaka

Kladdkakemuffins med CookieCrunch

Bakade klassiska kladdkakemuffins och blandade ner krossade kakor i smeten – kladdkaka och krossade cookies med hasselnötter och chokladfyllning – hur gott låter inte det! Låt gärna muffinsarna stå och dra sig en stund så blir dem riktigt sega och mumsiga.

kladdkakakladdkaka

Kladdkakemuffins med CookieCrunch – 16 st

2 ägg

3 dl strösocker

4  msk kakao

1,5 dl vetemjöl

1,5 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smör

8 cookies (jag använde Maryland Gooeys Hazelnut)

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Smält smöret.

Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.

Rör ner dem torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt sedan det smälta smöret.

Hacka kakorna och blanda ner i smeten.

Placera ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Känn med en sticka för att se så dem är klara, är stickan torr är dem färdiga.

kaka

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.