Kladdkakemuffins med CookieCrunch
Kladdkakemuffins med CookieCrunch
Bakade klassiska kladdkakemuffins och blandade ner krossade kakor i smeten – kladdkaka och krossade cookies med hasselnötter och chokladfyllning – hur gott låter inte det! Låt gärna muffinsarna stå och dra sig en stund så blir dem riktigt sega och mumsiga.
Kladdkakemuffins med CookieCrunch – 16 st
2 ägg
3 dl strösocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör
8 cookies (jag använde Maryland Gooeys Hazelnut)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.
Rör ner dem torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt sedan det smälta smöret.
Hacka kakorna och blanda ner i smeten.
Placera ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Känn med en sticka för att se så dem är klara, är stickan torr är dem färdiga.