Bröd & Matiga Mackor,  Frukostbröd & pålägg

Farmors Fröknäckis

fröknäcke

Farmors Fröknäckis

Fick ett recept på fröknäckis av min farmor och jisses vad gott det var! Jag gräddade knäcket i ytterligare 30 minuter med luckan på glänt och ugnen avstängd för att få det riktigt knaprigt. Jag har en gång tidigare gjort knäcke men då en lchf variant och det blev inte speciellt lyckat, men detta knapriga fröknäckis var riktigt gott, ni måste testa.

Stort tack för receptet farmor…

fröknäcke

Farmors Fröknäckis

2 dl Majsena ljus redning

1 dl solrosfrö

1 dl sesamfrö

½ dl linfrö

½ dl rapsolja

2 dl kokande vatten

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda allt i en bunke.

Platta ut smeten mycket tunt på bakplåtspapper i en långpanna.

Strö över lite flingsalt.

Grädda i ugnen i 45-60 min.

Vill man ha mer ”knaprigt” knäcke så kan man torka i ytterligare 30 min med ungsluckan på glänt och värmen avstängt.

 

2 Comments

  • farmor

    Herregud! Dina knäckis ser dubbelt så fina ut som mina. Du verker ha blivit en riktig ”snitsare” på både mat och bak.

  • Hemma hos Andrea

    Det kan jag inte tänka mig! Vad goda dem var…
    Tycker verkligen att det är jätteroligt att baka och fixa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.