Rostad Sötpotatis med Oliver & Citron
Rostad Sötpotatis med Oliver & Citron
Ikväll gjorde jag ett riktigt gott tillbehör om jag får säga det själv, ugnsrostad sötpotatis med smak av rosmarin, citron, oliver och röd lök, mums! Passar till allt skulle jag vilja påstå och vi åt det till lax och kall cremefraichesås med pressad citron och vitlök. Sötpotatis är mjuk i konsistensen och söt i smaken och gör sig väldigt god ugnsrostad, jag älskar det!!!
Rostad Sötpotatis med Oliver & Citron – 3-4 portioner
1 stor sötpotatis, ca 600 g
3 msk olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar
1 röd lök
färsk rosmarin
oliver
rivet skal av 1/2 citron + lite pressad citronsaft
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj och skiva sötpotatisen.
Blanda potatisen med olivolja, salta och peppra.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och bre ut potatisen.
Tillaga mitt i ugnen i ca 45 minuter.
När ca 30 minuter gått släng på skivad rödlök och rosmarinkvistar och låt stå i ytterligare 15 minuter.
Ta ut ugnsformen och riv citronskal över potatisen.
Pressa över lite citronsaft.
Tillsätt oliver och strö över mer flingsalt om så önskas.