Chiapudding med kokosmjölk
Chiapudding med kokosmjölk
Vissa saker blir en trend även i matväg och på tapeten just nu är Chiapudding. Chiafröt kommer ursprungligen från Mexico och är rikt på Omega-3, fiber och protein. Jag läste att två teskedar chiafrön innehåller mer kalk än två glas mjölk, mer omega-3 än en laxfilé och 30% mer antioxidanter än blåbär. Jag blev så nyfiken på detta lilla frö som ska vara supernyttigt och var tvungen att testa.
Chiapudding 1-2 portioner
1,5 dl kokosmjölk, Extra Creamy Santa Maria
0,5 dl chiafrön
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en burk och rör om.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen över natten.
Servera med frukt, bär, nötter, kokos och frön.
Hur smakade det då?
Det finns flera olika sätt att blanda sin chiapudding på och jag valde att blanda med kokosmjölk. Det var gott, inget märkvärdigt påminner lite om mannagrynsgröt men med lite mer tuggmotstånd. Kommer jag göra det igen? Ja, jag höll mig mätt länge och är det så nyttigt och hälsosamt som det skrivs så är det verkligen toppen som frukost eller mellisalternativ och man kan även blanda ner fröna i vanlig gröt eller smoothies för att få i sig alla nyttigheter. Gör man puddingen i små burkar med lock kan man enkelt ta med sig sin chiapudding till jobbet och äta som mellanmål.
3 kommentarer
Johanna
Spännande!! Ska jag prova på!
farmor
Jag ska också pröva. Har blivit ”nyttighetsfreak” på gamla dar. Trevlig helg och kram-kram till hela familjen.
Hemma hos Andrea
Ni får berätta vad ni tyckte om chiapudding när ni testat, jag väntar med spänning 😉
Trevlig helg.
Kram