Vitlöksfrästa Champinjoner med Sparris & Bacon
Vitlöksfrästa Champinjoner med Sparris & Bacon
Jag tycker att det är roligt att testa lite nya tillbehör och inte bara äta potatis, ris eller pasta. Förra helgen åt vi baconinlindad kycklingfilé (tröttnar aldrig på det), tomat och löksallad och vitlöksfrästa champinjoner med sparris och knaperstekt bacon. Sparrisen blir riktigt krispig och god när man steker den rå och den behåller den vackra gröna färgen. Till två personer hade jag ca åtta sparris, tio champinjoner och ett halvt paket bacon samt en vitlöksklyfta och lite salt och svartpeppar.
Gör så här
Skiva baconet i små bitar och stek i en panna.
När baconet är knaperstekt häll över dem på hushållspapper och låt pappret suga upp överflödigt fett.
Skiva champinjonerna tunt och stek i smör, pressa i vitlök, salta och peppra.
Skölj sparrisen och dela dem i två, lägg ner dem i pannan och låt steka i några minuter.
Tillsätt baconet i pannan och blanda.