Sötpotatissallad
Sötpotatissallad
Det är roligt att testa lite nya tillbehör och det här kommer jag göra flera gånger, det var verkligen så gott. Rostad sötpotatis, fetaost, ruccola och rostade pinjenötter. Jag kokade sötpotatisen innan jag tillagade den i ugnen och den blir den nästan lite seg i konsistensen, mjuk på insidan och lite hårdare på utsidan, jättegott.
Sötpotatissallad – 2 portioner
1 sötpotatis
2 nävar ruccola
3 msk pinjenötter
ca 75 g fetaost
olivolja
flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 240 grader.
Skala och klyfta sötpotatisen.
Koka upp vatten och låt klyftorna koka i 5-10 minuter. Känn med en sticka om potatisen är mjuk.
Fördela ut klyftorna på en plåt med ugnsfolie och ringla över lite olivolja.
Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg ruccola på ett fat, toppa med sötpotatisen, strö över lite flingsalt, smula över fetaost och avsluta med pinjenötter.