Biff Stroganoff
Biff Stroganoff
Är ni sugna på något riktigt gott ikväll så tycker jag ni ska göra Biff Stroganoff med grönpeppar och ris, så gott! Jag använde mig av rostbiff och köttet blir riktigt mört och fint…
Blir det mot all förmodan någon stroganoff över är det bara att värma på i en kastrull och späda med lite grädde och servera till pasta…
Biff Stroganoff – 4 portioner
500 g rostbiff i hel bit
1 gul lök
3 msk smör
1 tsk krossad grönpeppar
salt
1 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2-3 dl vispgrädde
Gör så här
Skär köttet i jämna strimlor.
Skala och finhacka löken.
Hetta upp smöret i en stekpanna.
Bryn köttet och tillsätt löken.
Låt steka i några minuter.
Krydda med grönpeppar och salt.
Strö över mjölet och tillsätt tomatpuré, senap och buljongtärning.
Blanda ordentligt och späd med vatten och grädde under omrörning.
Låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknat.
Servera med ris, potatis eller pasta.