Renskavsgryta
Renskavsgryta
Igår blev det renskavsgryta med kantareller till middag och det är ju så gott och höstligt med grytor. Detta är perfekt vardagsmat för det går så snabbt att tillaga och barnen älskar det, båda tog om! Jag serverade ris till övriga familjen och till mig själv gjorde jag blomkålsris. Receptet har jag lånat från bloggen 56kilo.se, där hittar du massvis med goda lchf recept. Du hittar bloggen HÄR.
480 g renskav ( = 2 pkt renskav, finns i frysdisken)
1 gul lök
200 g färska kantareller eller 2 små konservburkar
2 dl cremefraiche
3 dl grädde
2 msk viltfond
salt
svartpeppar
1 msk osötad lingonsylt
0,5 dl repad timjan
Gör så här
Tina renskavet något.
Finhacka löken och strimla renskavet.
Stek kantarellerna i smör, salta och peppra.
Lägg kantarellerna åt sidan.
Bryn renskav och lök i smör.
Blanda ner kantarellerna.
Häll på cremefraiche, grädde, fond och sylt.
Blanda även i färsk timjan.
Låt puttra i 5 minuter.