Kött

Renskavsgryta

renskavsgryta lchf

Renskavsgryta

Igår blev det renskavsgryta med kantareller till middag och det är ju så gott och höstligt med grytor. Detta är perfekt vardagsmat för det går så snabbt att tillaga och barnen älskar det, båda tog om! Jag serverade ris till övriga familjen och till mig själv gjorde jag blomkålsris. Receptet har jag lånat från bloggen 56kilo.se, där hittar du massvis med goda lchf recept. Du hittar bloggen HÄR.


Renskavsgryta – 4 port

480 g renskav ( = 2 pkt renskav, finns i frysdisken)

1 gul lök

200 g färska kantareller eller 2 små konservburkar

2 dl cremefraiche

3 dl grädde

2 msk viltfond

salt

svartpeppar

1 msk osötad lingonsylt

0,5 dl repad timjan

 

Gör så här

Tina renskavet något.

Finhacka löken och strimla renskavet.

Stek kantarellerna i smör, salta och peppra.

Lägg kantarellerna åt sidan.

Bryn renskav och lök i smör.

Blanda ner kantarellerna.

Häll på cremefraiche, grädde, fond och sylt.

Blanda även i färsk timjan.

Låt puttra i 5 minuter.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.