Kyckling

Kyckling i kokosmjölk med blomkålsris

kyckling i kokosmjölk

Kyckling i kokosmjölk med blomkålsris

En snabb och enkel kycklingrätt med få ingredienser och receptet är för en person. Istället för ris eller nudlar hade jag blomkålsris till kycklingen och har du inte testat blomkålsris än måste du det, både gott och nyttigt! Serverade min mamma det en gång och hon märkte inte ens att det inte var ris förrän jag sa det. För att göra blomkålsris river du blomkål i ett rivgärn, kokar upp lättsaltat vatten och slänger i blomkålen och låter koka i ca 30 sekunder, häll sedan av vattnet och det är klart. Du kan även smaksätta vattnet med grönsaksbuljong för mer smak.

kyckling i kokosmjölk

Kyckling i kokosmjölk – 1 portion

1 kycklingfilé

svartpeppar

En skvätt Tamarisoya

ca 1 tsk riven färsk ingefära

1 finhackad vitlöksklyfta

1 krm sambal oelek

Kokosmjölk

Broccoli

 

Gör så här

Skiva kycklingen i tärningar eller strimlor.

Skala och riv ingefära.

Finhacka vitlöken.

Bryn kycklingen i en stekpanna med olivolja.

Peppra kycklingen och häll över en skvätt tamarisoya.

Tillsätt ingefära, vitlök och sambal oelek.

Häll på kokosmjölk och låt småputtra några minuter.

Blanda ner färsk broccoli.

 

 

 

4 Comments

  • Zsofia

    Det var gott, broccolin gör det ännu godare faktist, bra tips! Vi åt den med svart ris. Det var nytt för mig också men min man köpte det häromdags för att prova på ngt nytt. Det gav lite färg till det hela, eller kontrast bättre sagt, den ljusa kycklingen kontra svarta riset. Om man vill se estetiken. Men smaken var också helt ok 🙂

    • Hemma hos Andrea

      Visst är det gott och så enkelt! Vad spännande med tre-årskalas, lycka till med pirattårtan och trevlig helg/Andrea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.