Kyckling i kokosmjölk med blomkålsris
Kyckling i kokosmjölk med blomkålsris
En snabb och enkel kycklingrätt med få ingredienser och receptet är för en person. Istället för ris eller nudlar hade jag blomkålsris till kycklingen och har du inte testat blomkålsris än måste du det, både gott och nyttigt! Serverade min mamma det en gång och hon märkte inte ens att det inte var ris förrän jag sa det. För att göra blomkålsris river du blomkål i ett rivgärn, kokar upp lättsaltat vatten och slänger i blomkålen och låter koka i ca 30 sekunder, häll sedan av vattnet och det är klart. Du kan även smaksätta vattnet med grönsaksbuljong för mer smak.
Kyckling i kokosmjölk – 1 portion
1 kycklingfilé
svartpeppar
En skvätt Tamarisoya
ca 1 tsk riven färsk ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
1 krm sambal oelek
Kokosmjölk
Broccoli
Gör så här
Skiva kycklingen i tärningar eller strimlor.
Skala och riv ingefära.
Finhacka vitlöken.
Bryn kycklingen i en stekpanna med olivolja.
Peppra kycklingen och häll över en skvätt tamarisoya.
Tillsätt ingefära, vitlök och sambal oelek.
Häll på kokosmjölk och låt småputtra några minuter.
Blanda ner färsk broccoli.
4 kommentarer
Zsofia
Det var gott, broccolin gör det ännu godare faktist, bra tips! Vi åt den med svart ris. Det var nytt för mig också men min man köpte det häromdags för att prova på ngt nytt. Det gav lite färg till det hela, eller kontrast bättre sagt, den ljusa kycklingen kontra svarta riset. Om man vill se estetiken. Men smaken var också helt ok 🙂
Hemma hos Andrea
Vi testade också svart ris för ett tag sen, tyckte också att det var gott. Trevlig helg/Andrea
Karin FitnessochHälsa
Mums, ett recept helt i min smak! Älskar också blomkålsris!
Imorgon ska jag göra en liknande pirattårta som du när vår 3-åring ska ha kalas. 🙂
Hemma hos Andrea
Visst är det gott och så enkelt! Vad spännande med tre-årskalas, lycka till med pirattårtan och trevlig helg/Andrea