KYCKLING

Kyckling i kokos och jordnötssås

Kyckling i kokos och jordötssås, lchfkyckling i kokos och jordnötssås, lchfkyckling i kokos och jordnötssås

Kyckling i kokos och jordnötssås

Ingredienslistan ser lång ut men detta är en väldigt enkel rätt att tillaga. Kycklinginnerfilé i en krämig sås på kokosmjölk, smaksatt med jordnötssmör, sambal oelek och röd currypasta. Hettan kan man styra efter smak och tycke så hellre börja med lite mindre mängd av sambal oelek och currypasta och smaka av så det inte blir för starkt. Toppa med lite hackade jordnötter och färsk koriander. Antingen äter man denna rätt precis som den är eller så serverar man den till blomkålsris eller vanligt kokt ris.

kyckling i kokos och jordnötssåskyckling i kokos och jordnötssås, lchfkyckling i kokos och jordnötssås, lchfkokosflingor

Kyckling i kokos och jordnötssås – 4 port

Kycklinginnerfilé, 1 påse

salt & svartpeppar

1 frp kokosmjölk

1/2 burk cremefraiche

1 röd paprika

1 gul paprika

1 liten purjolök

1 msk riven ingefära

ca 1 tsk sambal oelek

ca 1 msk röd currypasta

2 pressade vitlöksklyftor

1 msk soja

2 msk kokosflingor

1/2 pressad lime

1/2 dl sockerfri jordnötssmör

 

Gör så här

Stek kycklingen i olivolja. Salta och peppra.

Lägg kycklingen åt sidan.

Strimla grönsakerna och fräs dem hastigt tillsammans med pressad vitlök.

Blanda ner kycklingen med grönsakerna.

Tillsätt övriga ingredienser.

Låt puttra på svag värme så att såsen tjocknar.

Innan servering, strö över lite hackade jordnötter och koriander.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.