Kyckling i kokos och jordnötssås
Kyckling i kokos och jordnötssås
Ingredienslistan ser lång ut men detta är en väldigt enkel rätt att tillaga. Kycklinginnerfilé i en krämig sås på kokosmjölk, smaksatt med jordnötssmör, sambal oelek och röd currypasta. Hettan kan man styra efter smak och tycke så hellre börja med lite mindre mängd av sambal oelek och currypasta och smaka av så det inte blir för starkt. Toppa med lite hackade jordnötter och färsk koriander. Antingen äter man denna rätt precis som den är eller så serverar man den till blomkålsris eller vanligt kokt ris.
Kyckling i kokos och jordnötssås – 4 port
Kycklinginnerfilé, 1 påse
salt & svartpeppar
1 frp kokosmjölk
1/2 burk cremefraiche
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten purjolök
1 msk riven ingefära
ca 1 tsk sambal oelek
ca 1 msk röd currypasta
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
2 msk kokosflingor
1/2 pressad lime
1/2 dl sockerfri jordnötssmör
Gör så här
Stek kycklingen i olivolja. Salta och peppra.
Lägg kycklingen åt sidan.
Strimla grönsakerna och fräs dem hastigt tillsammans med pressad vitlök.
Blanda ner kycklingen med grönsakerna.
Tillsätt övriga ingredienser.
Låt puttra på svag värme så att såsen tjocknar.
Innan servering, strö över lite hackade jordnötter och koriander.
4 kommentarer
Emelie
Gud så gott det låter, måste spara det receptet!
Hemma hos Andrea
Hoppas det smakar. Kram kram
Karro
ÅH GOTT!! Det där ska jag laga i helgen 🙂 alla mina favorit råvaror/kryddor/smaker i en rätt, kan inte bli bättre!!
Hemma hos Andrea
Eller hur, väldigt mycket gott i en och samma rätt. Mums. Kram på dig