Köttfärsjärpar med rosépepparsås
Köttfärsjärpar med rosépepparsås
Igår åt vi en riktigt god middag, alla åt med god aptit och Philip tog om tre gånger varpå sista gången endast köttfärsjärp och sås. Såsen är smaksatt med lite rosépeppar så den är absolut inte stark utan man bara anar pepparn. Jag valde att göra biffarna utan ströbröd så det är ganska klibbig smet men låter man dem stekas på vardera sida i 4-5 minuter utan att hålla på att vända på dem så håller dem fint. Äter man enligt Lchf så kan man byta ut potatisen mot kokt blomkål.
Köttfärsjärpar med rosépepparsås – 4 portioner (ca 12 järpar)
500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
3 tsk tamarisoja
3 tsk fransk senap
Rosépepparsås
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl cremefraiche
2 tsk dijonsenap
2 tsk oxfond
1 tsk tamarisoya
1 tsk rosépeppar (mortlad)
Gör så här
Hacka löken till biffarna och stek den mjuk i smör utan att den får färg.
Låt svalna.
Blanda köttfärs med ägg.
Tillsätt lök, senap, soja och vispgrädde.
Forma färsen till små järpar. Blöt händerna med vatten så är det lättare att forma järparna.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 4-5 minuter på varje sida.
Plocka upp biffarna ur pannan och lägg dem på ett fat.
Dags att börja med såsen.
Vispa ur pannan med 2 dl vatten och sila sedan skyn.
Häll tillbaka skyn i stekpannan och tillsätt övriga ingredienser till såsen.
Vispa och låt småputtra.
Lägg tillbaka järparna i stekpannan och låt dem puttra tillsammans med rosépepparsåsen i några minuter.